Return to site

Il Giro di Remco

In de fietssporen van Eddy Merckx. Dromen staat vooralsnog vrij.

· wielrennen,koers,cycling,giro,remco evenepoel

Breaking: Giro d’Italia 2020 - Remco Evenepoel pakt de Maglia Rosa op de Etna!

ITALIE 5/10/2020 – Na een epische finale op de flanken van de vulkaan Etna heeft wielerbelofte Remco Evenepoel zijn eerste leiderstrui veroverd in een grote ronde. Uitdagers Vincenzo Nibali en Geraint Thomas kregen in de eerste rit met aankomst bergop meteen een minuut aan de broek gesmeerd van de jonge kannibaal uit Schepdaal.

 

Een zekere Eddy Merckx won op 23-jarige leeftijd zijn eerste grote ronde op Italiaanse bodem. Treedt onze wielerheld Remco Evenepoel nu definitief in zijn voetsporen? Het moet van de overwinning van VDB in Luik Bastenaken Luik geleden zijn - die blik opzij naar Bartoli - dat het Belgische wielrennen zo’n emotioneel moment heeft mogen aanschouwen!

Een ontkende Remco op de flanken van de Etna. Een grote golf jeugdige power overspoelt Sicilie.

Alsof een kolkende stroom lava uit de vulkaan werd gespuwd, zo stoomde Evenepoel in de laatste kilometers alleen naar de finish van de derde etappe in de Giro. De gestolde lava van één van de meest actieve vulkanen van Europa, bleek inderdaad een vruchtbare bodem voor de overwinning van de nieuwe wonderboy uit het Brusselse. Onze voorvaderen zouden het wellicht Merckxiaans durven te noemen. Aanschouwden wij vandaag hier een eerste overwinning op weg naar het keizerschap op de Via Roma? De andere gladiatoren kregen alvast een ferme tik van de ‘Muscles from Brussels’.

In de etappe van vandaag, die de steen voor de tip van de Italiaanse laars doorkruiste, hield Iljo Keisse de vroege ontsnapping met onder anderen onze landgenoot Victor Campenaerts heel de dag onder controle. Toen al was het duidelijk dat onze jonge landgenoot niet over deze hindernis zou struikelen. Na het uitstekende werk van de Gentenaar Keisse, zorgden Deceuninck-Quick-Step gangmakers James Knox en Joao Almeida op de eerste hellende stroken van de slotklim dat het peloton de vluchters bij de lurven kreeg. Achteraan zocht de helft van het peloton meteen de bus op naar de top.

Op een vijftal kilometer van de finish bleef er een groepje over met de haai uit Messina Vincenzo Nibali en de Welshman Geraint Thomas als voornaamste concurrenten. Terwijl Thomas snel voor een eigen tempo moest kiezen en niet meer uit het zadel geraakte, beantwoordde Nibali de twee eerste demarrages van onze landgenoot met de nodige Italiaanse flair. De derde keer dat Evenepoel uitbarstte op zijn trappers, kraakte de ervaren Tour de France winnaar van 2014 dan toch. Ondanks de wilde en talloze aanmoedigingen van zijn Sicilianen, op de berg waar Nibali in zijn jeugd leerde klimmen, liep Evenepoel stelselmatig uit. Zagen wij hier Felipe Gimondi lossen bij Eddy Merckx? Op de finish maakte Evenepoel de 45 seconden achterstand in het klassement op zijn belagers ruim goed. Spumanti in de Maglia Rosa voor Evenepoel op het podium. Naast de knappe overwinning op de vulkaan, neemt de hoop van heel België ook de leiding in het algemene klassement en de bergtrui!

De openingstijdrit mocht dan wel een fiasco van jewelste zijn geweest na een valpartij bij de start. Door deze overwinning kan hij verder werken aan zijn droom. Een grote ronde winnen en het palmares van zijn grote helden te overtreffen: Merckx en Frank Vandenbroucke in het vizier!

Rituitslag (3e etappe):

  1. Remco Evenepoel  (Bel - Deceuninck-Quick-Step)  4u05:55
  2. Vincenzo Nibali (Ita - Trek-Segado)                         op 00:55
  3. Geraint Thomas (GBr Ineos)                                       01:15
  4. Steven Kruyswijk (Ned – Lotto Jumbo)                        01:33
  5. Raphael Majka (Pol – Bora Hansgrohe)                          01:33          

Stand (3e etappe):

  1. Remco Evenepoel (Bel – Deceuninck-Quick Step)
  2. Geraint Thomas (GBr – Ineos)                                  op 0:18           
  3. Vincenzo Nibali (Ita – Trek Segado)                                0:25

..more to follow.

VDB in een episch titanenduel met Bartoli op de flanken van La Redoute, LBL 1999.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly