Revenir au site

Oostende - Wachten op sneeuw

Spannendste WK veldrijden ooit?

“Drinken aan zee

Denken aan jou

Wachten op sneeuw”

broken image

Deze drie zinnen uit het prachtige nummer Oostende van het onovertroffen Spinvis doet ArtNouvélo wegdromen naar het WK veldrijden in Oostende. Oostende, de enige stad aan zee. Tweelingbroer van Brussel. Je hoort er alle talen in de kroeg, er leeft een dynamische artistieke scène en de soul van Marvin Gaye en Arno dwaalt er tijdloos rond op de iets minder bekende pleintjes. Ondanks de afgrijselijke nieuwbouw sinds de jaren ’70 staan er ook enkele prachtige gebouwen in Art Nouveau stijl.

Yep! ArtNouvélo is fan van Oostende, ook al is het helemaal geen wielerstad bij uitstek.

Maar nu dus wel het WK veldrijden. En misschien wel de spannendste editie ooit? Met Wout en MVDP uiteraard! Maar ook Pidcock, dat jonge Engelse veulen met een enorme motor. Het Commonwealth is maar enkele uren varen vanuit de Oostendse jachthaven. En de koers zal prachtige beelden opleveren, de kleur van de zee is nergens mooier als in Oostende. En de grandeur van het Casino en de Venetiaanse Gaanderijen, hotel Thermae Palace ook.

Oostende heeft dan wel de omvang van een provinciestadje - behalve dan als de temperatuur stijgt boven de 25 graden - het heeft wel de geschiedenis van een grote kunststad! Literaire legendes als Stefan Zweig en Joseph Roth leefden er in ballingschap. We hadden het al over de muziekscène. Zo schreef Arno het volgende over Oostende. Waarom nog een blog schrijven!

« Spilliaert allume la digue comme tous les soirs

Aux couleurs nostalgie, aux couleurs désespoir

Il nous peint les marées, le ciel et nos regards

J'suis seul avec toi, Ostende bonsoir »

De bovenvermelde kunstenaars Spillaert, maar ook Ensor en Permeke zijn inspiratiebronnen voor ArtNouvélo. Met het WK Veldrijden voor de boeg konden we het niet nalaten om enkele van de mooiste Oostendse kuntwerken te besprenkelen met de sfeer van het komende WK veldrijden.

 

We sluiten af met de drie zinnen van Spinvis. Inderdaad ArtNouvélo gaat er eentje drinken in Oostende!. En Artnouvélo denkt aan jullie, in deze zotte tijden. En dan rest er ons alleen te wachten op sneeuw in Oostende en een spectaculair WK Veldrijden!

broken image