• Kunst & Koers

  ArtNouvelo staat voor een kunstzinnige belevenis van de koers.

 • "..een mix van Merckx en Horta.."

  Waarom "ArtNouvelo"?

  ArtNouvelo is de artistieke uitlaatklep voor onze passie voor kunst en wielrennen, vandaar dat we dikwijls de termen kunst en koers in één adem noemen. Terwijl we allebei wereldburgers zijn en in verschillende grootsteden en continenten hebben gereisd, gewerkt en gewoond, heeft Brussel steeds een centrale rol gespeeld in ons leven. Het is de stad waar we jaren hebben rondgewandeld en gefietst – al is het zeker niet de meest fietsvriendelijke locatie – langs imposante en stijlvolle Art Nouveau gebouwen. Art Nouveau (Jugendstil) was de dominante internationale kunststroming in de ‘Belle Epoque’ (einde 19e – begin 20e eeuw), gouden jaren voor onze geliefde stad. Karakteristiek voor Art Nouveau zijn de sensaties van dynamisme en beweging, wat ons uiteraard weer bij de fiets brengt. Net als Art Nouveau willen we de focus leggen op schoonheid en vernieuwing. We kijken naar de koers, leggen een link naar de kunst en laten onze verbeelding tot leven komen.

   

  Laten we ook niet vergeten dat Brussel tevens de thuisstad is van de grootste wielrenner ooit, Eddy Merckx en zijn mogelijke opvolger, Remco Evenepoel. Met de naam van ons project "ArtNouvelo" eren we dus de stad waar gestudeerd en gewoond hebben, door een stevige scheut Eddy Merckx te mixen met een verfrissend vleugje Victor Horta. Een Cocktail van Kunst en Koers. Santé.

  All Posts
  ×
  ×
  Terms & Conditions
  Artnouvelo Terms and Conditions. Coming soon.
  ×
  Privacy Policy
  We do not store or share any personal information of users, unless the data you provided to us when subscribing to our pages.