Return to site

La maglia rosa di Remco

Weer aanknopen met de roze draad uit het Belgische wielerverleden

· kunst,koers,wielrennen,remco evenepoel,giro

Maglia Rosa Remco Evenepoel treedt in de voetsporen van Eddy Merckx

In 1968 alweer won de kannibaal zijn eerste grote ronde in Italië. Remco Evenepoel treedt nu voorgoed in zijn voetsporen als ronderenner. We kunnen het zelf amper geloven, maar Remco Evenepoel staat in het roze echt wel op het hoogste podium aan het einde van de Giro 2020! Wat een prachtige eindoverwinning! Eerst die machtige overwinning tijdens de rit met aankomst op de vuurspuwende Etna. Daarna door de sneeuw over de Stelvio gevolgd door die spannende tijdritten tegen die andere sneltrein, Filippo Ganna. De doorsnee mens zou van minder de pedalen verliezen. Remco niet dus. Maar Remco is dan ook niet langer meer de 'doorsnee mens'.

De 21ste en laatste etappe – een tijdrit dus - van de Giro d’Italia met aankomst in de economische hoofdstad van "la bella Italia" werd gewonnen door dat andere jonge geweld, Filippo Ganna. De Italiaanse wereldkampioen zoefde als een Ferrari Testarossa over het parcours tegen bijna 60km/u gemiddeld. De wereldkampioen tijdrijden hield daarmee net Remco Evenepoel af. En bij uitbreiding het doorsnee verkeer in het eeuwig drukke Milaan. Straffe koffie, maar daarvoor zijn ze gekend in de laars van Europa.

Een andere landgenoot van ons die deze Giro mee kleurde, Thomas De Gendt, en tevens winnaar van de etappe over de Stelvio, eindigde de Giro fantastisch met een derde plaats in de slottijdrit.

Deze Giro gaat de wielergeschiedenis in omwille van zijn heroïsche omstandigheden, geteisterd door coronaperikelen, overstromingen, sneeuwbuien, valpartijen, vulkaanuitbarstingen en rennersprotest. Maar toch vooral ook als de ronde waar we Eddy Merckx zagen verrijzen in de gedaante van een nieuwe jonge "ket" uit Brussel. Remco Evenepoel, de kannibaal in spé! Wij kijken al uit naar het wielerseizoen van volgend jaar, met onder andere zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk, maar ook de Olympische Spelen in Tokio. Na Roos, ook Geel en Goud voor Remco?

Tijdrit: 15,7km Cernusco sul Naviglio – Milaan

 

  1. Felippo Gana (Ita)                                                 
  2. Remco Evenepool (Bel)                       +00:02
  3. Thomas de Gendt (Bel)                       +00:04

 

Eindstand Giro d'Italia 2020

  1. Remco Evenepoel (Bel) 
  2. Vincenzo Nibali (Ita)                              +02:44
  3. Wilco Kelderman (Ned)                        +03:07   

Arrivederci Giro, Bonjour Tour!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly